perjantai 20. syyskuuta 2013

Pieni poni, suuri persoona on luonamme!

Talli ei ole talli ilman hevosia. Tähän mennessä tallillamme on asustanut oman hevosemme Gamillan lisäksi Lotan kaksi lainasettistä Valtsu ja Belinda. Ensimmäinen varsinainen vakikäyttöön tarkoitettu tuntiponi haettiin viikko sitten Alavudelta.

Rocky eli oikealta nimeltään Naapila Rock Steady on ehta aito knabstrupin poni. Koska tällä tanskalaisella rodulla ei ole Suomessa omaa kantakirjaa, on se merkitty tänne tilastohevoseksi. Tanskassa knabstrup-yhdistys rekisteröi itse knabstrupinhevosen lisäksi säkäkorkeudeltaan alle 148 cm korkeat hevoset knabstrupinponeiksi. Nuo ponit jaetaan vielä säkäkorkeuden mukaan eri kategorioihin: kategoria I: 138-148 cm, kategoria II: 128-138 cm, kategoria III: 105-128 cm ja miniatyyri: 104 cm tai alle. Veikkaan, että Rocky menee tuohon kategoriaan III. 
 
Rocky on 6-vuotias ruuna, joka on osoittautunut oikein vekkuliksi persoonaksi. Uskon, että siitä tulee vielä kiva ratsu pienille ratsastajille. Olemme nyt työstäneet sitä maastakäsin Sannin kanssa, jotta se tietää paikkansa laumassa ja että me olemme sen turvallisia johtajia. Seuraavaksi kokeilemme sen kanssa ohjasajoa ja viikonloppuna Sannin olisi tarkoitus nousta ponin selkään, jotta nähdään millainen se on ja mitä osaa. Rocky tarvitsee vielä oman satulan. Toivon mukaan poni pääsee ratsunhommiin mahdollisimman pian. Olemme täysin rakastuneet siihen!

Valtsu ulkoilee tällä hetkellä Gamillan kanssa osan päivää, mutta osan aikaa yksin. Haluan sen oppivan myös yksinoloa, jotta ei tule ongelmia jos kaveri lähtee hetkeksi pois sen luota.

Rocky ekana päivänä tallillamme tutustumassa muihin poneihin (Kyllä, kuvassa oikealla oleva Gamilla ON myös rodultaan poni, vaikka hieman suuri onkin!)

Rocky koko komeudessaan. Sillä on aivan oma katseensa ja ilmeensä, "Rocky"-katse. Veikkaan, että poni on melko fiksu!

Täältä tullaan, tukka hulmuten!

Komealla pojalla on myös hienot ja pikkuponiksi varsin isot liikkeet

Mikä häntä! Tätä täytyy välillä hieman lyhentää, ettei poni astu sen päälle.

Rocky tutustuu Lotalta lainassa oleviin settiksiin Belinda (musta tamma) ja Valtsu (harmaa ruuna)


Kavereita ja ruokaa - eli kaikki hyvin ponin elämässä.



Ollaanko kavereita kun ollaan molemmat pieniä?

Ollaan vaan.


Valtsu omassa karsinassaan


6 kommenttia:

  1. Rocky-pojalle terveiset Reeta-siskolta! :D http://reetuli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Rokille myös täältä Kuortaneelta, alkuperäiseltä "äidiltä" :) poni on viettänyt koko elämänsä minulla kunnes myin sen nykyiselle omistajalleen viime tammikuussa! Ihana sosiaalinen poni johon kyllä rakastuu helposti. Mukavia ja antoisia hetkiä! Terveisin Päivi Kataja-Rahko

    VastaaPoista
  3. Ihana poni ja mahtavan näköinen paikka teillä :) Kiva että pidät blogia. T. Tizge

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava blogi! Olen samassa koulussa kuin Kukka-Maaria ja rinnakkais luokalla :) Olisi kiva tulla joskus ratsastamaan!

    VastaaPoista
  5. Pidetäänkö teillä tunteja?

    VastaaPoista