perjantai 6. syyskuuta 2013

Matka ja määränpää

Täällä ollaan, uskomatonta kyllä, aloittamassa oman tallin pitoa. Pohjanmaalla, Kruunupyyn Teerijärvellä, paikassa josta en ollut tätä ennen koskaan kuullutkaan. Matkani on kulkenut synnyinkaupungistani Raumalta Yliopistoon Jyväskylään, it-ja mainosalan töihin Helsinkiin, Tampereelle, Ikaalisiin, Vesilahdelle - ja nyt tänne lakeuksille.  Ruotsinkielinen Pohjanmaa on ottanut meidät suomenkieliset etelästä ystävällisyydellä vastaan ja me, minä ja perheeni, tervehdimme sitä ja sen asukkaita avoimin sydämin. Moni tuttavani on kysynyt "Miksi?". Ja minä vastaan "Miksi ei?". 

Elämä on sarja valintoja, tekoja ja niiden seurauksia, sattumiakin. Hyviä ja helppoja, raskaita ja vaikeita. Vääriä ja oikeita. Kaikkia niitä on tarvittu, jotta olen siinä missä nyt olen. Moni asia on ajan kuluessa muuttunut, mukanani kulkevat ihmiset ja matkan suunta.


Vielä muutama vuosi sitten siunailin pää polvissa harmitustani Piet Nibbelinkin Deepening your horsemanship -koulutuksen keskusteluryhmässä, kun jouduin elämään ilman suurta haavettani, omaa tallia. Unelman toteutuminen tuntui silloin lähes mahdottomalta. Toinen muisto aiheeseen liittyen ulottuu aina 80-luvulle, kun pienenä tyttönä suunnittelin kynä ja paperi kädessä ratsastusleirejä sille omalle tallille, jonka isona saisin. Silloin haaveen toteutumiselle ei mielessäni ollut mitään estettä. Vuosien myötä esteitä kuitenkin tuli kuten elämässä tapana on.




Näin jälkikäteen ajateltuna olen todennut, että on vain hyvä asia että unelmani toteutuminen vei juuri sen ajan minkä se vei, 25 pitkää vuotta. Olen tarvinnut jokaisen näistä päivistä, viikoista, kuukausista ja vuosista kasvaakseni ihmisenä ja taidoiltani sellaiseksi, mikä nyt olen, valmiina opastamaan muita tähän mielenkiintoiseen maailmaan.
 
Matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä ellei tärkeämpikin. Matka ei ole myöskään vain matka hevosten maailmaan, se on myös matka itseen. Kyse on kasvamisesta. Hevosten kanssa. Hevonen on peili, valehtelematon kuva itsestämme ja mielemme tilasta. Tätä kasvamista teemme nyt yhdessä asiakkaidemme kanssa ratsastus- ja hevostaitotuntien, kurssien ja leirien muodossa. Luottamuksella ja kunnioituksella. Tulehan mukaan.

Matkan varrelta, 
Tuike




2 kommenttia:

  1. Onnea ja menestystä sinne Pohjanmaalle Tuike! On se hienoa, että tällaisia talleja tulee koko ajan lisää.

    VastaaPoista